Ακολουθήστε μας

Λίστα ελέγχου βασικής συντήρησης αυτοκινήτου

Η αξιοπιστία και η μακροζωία του αυτοκινήτου σας εξαρτώνται από την τακτική συντήρηση. 

Ξεκινήστε ελέγχοντας και αλλάζοντας τακτικά υγρά όπως λάδι, ψυκτικό, υγρό κιβωτίου ταχυτήτων και υγρό φρένων σύμφωνα με τα συνιστώμενα διαστήματα του κατασκευαστή. Αυτό το απλό αλλά κρίσιμο βήμα διασφαλίζει ότι ο κινητήρας σας λειτουργεί ομαλά και σας κρατά μακριά από δαπανηρές επισκευές στην πορεία. 

Εξίσου σημαντικό είναι να παρακολουθείτε τα φρένα σας για φθορά. Εάν τα φρένα σας τσιρίζουν ή παρατηρείτε μείωση της αντίστασης του πεντάλ του φρένου μπορεί να υποδηλώνουν ζητήματα που χρειάζονται άμεση προσοχή. 

Προσέχετε την πίεση των ελαστικών και το βάθος του πέλματος. Τα ελλιπώς φουσκωμένα ελαστικά επηρεάζουν την απόδοση καυσίμου και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια σας. 

Ο τακτικός έλεγχος των φώτων, από τους προβολείς έως τους δείκτες, διασφαλίζει την ορατότητα και την οδική σας ασφάλεια. 

Η υιοθέτηση αυτών των συνηθειών συντήρησης μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του οχήματός σας και να σας κρατήσει ασφαλείς στο δρόμο.

 

Μοιραστείτε αυτο το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα

KTEO AUTOTRUCK

Online Help

Κλείστε το ραντεβού σας
online εδώ

Κλείστε εύκολα και γρήγορα το ραντεβού σας για Έλεγχο ΚΤΕΟ και Κάρτα Καυσαερίων.

Πότε περνάω ΚΤΕΟ

Βρείτε την ημερομηνία για τον επόμενο έλεγχο ΚΤΕΟ.

Θύμισέ μου τον επόμενο έλεγχο ΚΤΕΟ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα σας καλέσουμε λίγες μέρες πριν τον επόμενο έλεγχο ΚΤΕΟ, για να κλείσουμε το ραντεβού σας.