Ακολουθήστε μας

Κατανόηση των προειδοποιητικών λυχνιών του ταμπλό

Οι προειδοποιητικές λυχνίες στο ταμπλό είναι ο τρόπος επικοινωνίας του αυτοκινήτου σας για πιθανά προβλήματα. 

Εξοικειωθείτε με αυτές τις λυχνίες, όπως η λυχνία ελέγχου κινητήρα, η προειδοποίηση στάθμης λαδιού, η λυχνία για πρόβλημα της μπαταρίας και άλλα. 

Ορισμένες ενδείξεις που υπάρχουν στα περισσότερα μοντέλα αυτοκινήτων είναι:

Top 5 Reasons a Check Engine Light Comes On - United Tire & Service | Tire& Auto Repair Blog in Pennsylvania Ένδειξη check engine: Η συγκεκριμένη ένδειξη ενημερώνει για κάποια επικείμενη βλάβη και εμφανίζεται όταν κάτι δεν δουλεύει σωστά στον κινητήρα σας.

Brake Warning Light Ένδειξη Συστήματος Φρένων: Η συγκεκριμένη ένδειξη μπορεί να οφείλεται στο απλό γεγονός ότι ξεχάσατε να “κατεβάσετε” πλήρως το χειρόφρενο ή να σας προειδοποιεί για κάτι πιο σοβαρό όπως μειωμένο υγρό φρένων ή φθορά στα τακάκια.

Oil Pressure Warning Light  Ένδειξη Στάθμης Λαδιού Κινητήρα: Ελέγξτε άμεσα την στάθμη του λαδιού και φροντίστε να ελέγξουν το αυτοκίνητό σας για τυχόν τρύπια σωληνάκια.

Brake Warning Light  Ένδειξη Μπαταρίας: Δείχνει χαμηλή στάθμη της μπαταρίας και μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα με την εκκίνηση του αυτοκινήτου.

Temprature Warning Light  Ένδειξη Θερμοκρασίας Κινητήρα: Αν δείτε την συγκεκριμένη λυχνία να ανάβει κατά την διάρκεια κάποιας διαδρομής, σταματήστε το συντομότερο δυνατόν το όχημά σας σε ασφαλές μέρος. Η ένδειξη σας ειδοποιεί πως η θερμοκρασία του κινητήρα έχει υπερβεί τα ασφαλή όρια και μπορεί να σημαίνει πως δεν έχετε επαρκές ψυκτικό υγρό ή πως υπάρχει κάποια βλάβη στο ψυγείο ή στο σύστημα ψύξης.

 

Η παράβλεψη αυτών των προειδοποιήσεων μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερα προβλήματα και δαπανηρές επισκευές. 

Όταν εμφανιστεί μια προειδοποιητική λυχνία, λάβετε άμεσα δράση και αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια για τη διάγνωση και την επίλυση του προβλήματος. 

Το να είστε τυπικοί όταν ανάβουν οι προειδοποιητικές λυχνίες του οχήματός σας, θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιές στο όχημά σας.

Μοιραστείτε αυτο το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα

KTEO AUTOTRUCK

Online Help

Κλείστε το ραντεβού σας
online εδώ

Κλείστε εύκολα και γρήγορα το ραντεβού σας για Έλεγχο ΚΤΕΟ και Κάρτα Καυσαερίων.

Πότε περνάω ΚΤΕΟ

Βρείτε την ημερομηνία για τον επόμενο έλεγχο ΚΤΕΟ.

Θύμισέ μου τον επόμενο έλεγχο ΚΤΕΟ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα σας καλέσουμε λίγες μέρες πριν τον επόμενο έλεγχο ΚΤΕΟ, για να κλείσουμε το ραντεβού σας.